Fusioneras i Malmö   Fiktivt skapad bild av en Tools-butik och Swedols logotyp

Fusioneras i Malmö

Publicerad
2020-11-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Den 25 november flyttar Tools och Swedol ihop sina respektive butiker och försäljningsverksamhet i Malmö distriktet Fosie. Verksamheterna flyttar ihop i butiken som tidigare inrymde Swedol på Stenyxegatan 27.
Detta är den tredje ihop slagningen i år, efter att Momentum Group förvärvade Swedol den 1 april 2020. De två första ihop slagningarna skedde i Kalmar den 16 september samt Halmstad den 11 november

– Det är riktigt roligt att vi nu får chansen att integrera våra sortiment och våra erbjudanden med varandra för att på det sättet skapa ett ännu mer attraktivt erbjudande för våra kunder, säger Torbjörn Eriksson, Landschef försäljning Sverige inom affärsområdet.

– Vår absoluta ambition med samarbetet är att bygga på varandras styrkor. TOOLS styrka är den bearbetande försäljningen medan Swedol är extra vassa på att driva butik. Genom att TOOLS butik flyttar ihop med Swedol, samtidigt som vi samordnar våra ute- och innesäljkårer, stärker vi nu vårt samlade erbjudande till våra kunder i Halmstad.

I samband med öppnandet den 25 november stänger TOOLS-butiken Bronsyxegatan 6.

– Malmö Fosie är den tredje av ungefär tjugotalet orter orten där vi under det kommande året avser att samordna våra verksamheter inom butiks- och bearbetande försäljning. Målet är hela tiden att förbättra och förstärka vårt erbjudande till kunden, avslutar Torbjörn Eriksson.