Återvunnet med fokus på detaljhandeln

Återvunnet med fokus på detaljhandeln

Publicerad
2022-12-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

Plastspecialisten gop Sverige har lanserat nya grafiska produkter, tillverkade av återvunnet material. Detta under branschmässan Sign & Print Denmark, den 14-15 september i Odense.
De nya plastmaterialen har man utvecklat främst med tanke på detaljhandeln, men även till kommunikatörer. Materialen, som är fria från både pvc och ftalater, är anpassade för interiöra miljöer och är givetvis printbara.

– Vi ser en stark efterfrågan av återvunna och pvc-fria material, som är printbara och som kan användas för grafiska produktioner i butiker och andra kommersiella miljöer, säger Sandra Pers, marknadschef på gop.
– Med det som utgångspunkt, har vi tagit fram ett helt nytt koncept; ute.reuse, där vi har samlat vårt sortiment av dessa material under ett paraply.

– En del av materialen, är återvunna från leverantörens egen materialproduktion och en annan del, består av återvunnet material från konsument eller industri. Samtliga av dem kan återvinnas igen efter användning.

Materialleverantören distribuerar material till flera olika branscher och ändamål. Fast man ser, att inom just den grafiska sektorn, är trycket extra stort på hållbara och återvunna material. Man förstår, att det är viktigt att kunna erbjuda miljö- och klimatvänliga alternativ.