Den första gemensamma   Foto; Tools, samt Swedols logotyp

Den första gemensamma

Publicerad
2020-09-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Idag, den 16 september öppnas en gemensam butik, för de två kedjorna Tools och Swedol, på Engelska vägen 5 i Kalmar.
Den nya butiken kombinerar koncepten Swedol, Tools samt Grolls och är den första, i spåren av att Momentum Group förvärvade Swedol den 1 april i år.

– Det är riktigt roligt att vi nu får chansen att integrera våra sortiment och våra erbjudanden med varandra, för att på det sättet skapa ett ännu mer attraktivt erbjudande för våra kunder, säger Torbjörn Eriksson, Sverigechef inom försäljning.

Fler orter att vänta
Inom affärsområdet ingår koncepten för Swedol, Gigant, Mercus Yrkeskläder, TriffiQ Företagsprofilering, Reklamproffsen, Company Line samt Tools i Sverige, Norge och Finland. Affärsområdet, som behandlar verktyg, arbets- och profilkläder samt personlig skyddsutrustning, omsätter ca 8,4 miljarder kronor.

– Vår absoluta ambition med samarbetet är att bygga på varandras styrkor. Tools styrka är den bearbetande försäljningen, medan Swedol är extra vassa på att driva butik, fortsätter Torbjörn Eriksson.
– Genom att Tools butik flyttar ihop med Swedol, samtidigt som vi samordnar våra ute- och innesäljare stärker vi nu vårt samlade erbjudande till våra kunder i Kalmar.

Den nya butiken öppnar i Swedols lokaler i Kalmar och den tidigare Tools-butiken på orten, stänger i samband med öppnandet av den nya.

– Kalmar är först ut av ungefär tjugotalet orter, där vi under det kommande året avser att samordna våra verksamheter inom butiks- och bearbetningsförsäljning. Målet är hela tiden att förbättra och förstärka vårt erbjudande till kunden, avslutar Torbjörn Eriksson.

Man beräknar att man kommer kunna öppna nya, gemensamma butiker i Halmstad och Malmö i november.