Självklart självlysande prints   imagePROGRAF GP-4000 och imagePROGRAF-300

Självklart självlysande prints

Publicerad
2021-11-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Med nya imagePrograf GP-serien, lanserar Canon nu fyra modeller av storformatsskrivare.
Vad som gör serien extra speciell, är att den uppges vara världens första serie av storformatsprinter med fluorescerande bläck.

Två av de nya modellerna finns i 24 tum eller 44 tum och printar med 11 färger inklusive rött, orange, grönt, lila och rosa fluorescerande bläck. De andra två modellerna finns i 24 tum eller 36 tum och printar med 6 färger inklusive rosa fluorescerande bläck.

– Med ett urval på fyra GP-modeller, som har 11 eller 6 färger, inklusive fluorescerande rosa bläck och tre olika utskriftsbredder, kan verksamheter, oavsett storlek, återge ett större färgomfång, säger Tomas Lagerberg, produktchef på Canon.
– Dessutom kan de sätta lite extra sting, med den fluorescerande rosa och skapa affischer som verkligen fångar ögat.

– De här nya storformatsskrivarna är precis lika produktiva, effektiva och lättanvända som resten av imagePrograf-familjen. Kunderna kan istället fokusera på det som ligger framöver och få riktigt bra resultat.

Med egen, ny teknik
Till de nya skrivarna, har Canon använt sig av tekniken Radiant Infusion, som sprider fluorescerande bläck samtidigt med andra bläck, på pappersytan. Resultatet blir en ljusstark reproduktion med mjuka färger, som ger en mer livfull utskrift.
Tillverkaren tipsar även, om att man med det medföljande PC-programmet PosterArtist Lite, kan skapa effektfulla affischer.

Dessutom uppger man, att hela serien är först i världen med den nya, speciella licensen Pantone Pastels & Neons Guide Coated.