Magi hos Fotografiska

Magi hos Fotografiska

Publicerad
2018-01-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Fotografiska museet har, i samarbete med projektortillverkaren Epson, skapat en mötesmiljö i världsklass. I eventlokal F1 sitter det nu åtta Epson EB-L1100U laserprojektorer, som kan projicera en enda sammanhängande bild på en 157 kvm stor yta, som täcker 270 grader.
Lösningen gör det möjligt för Fotografiska att anpassa miljön beroende på vad besökaren vill ha. Ett event på en enslig kobbe i skärgården kan, med ett enkelt knapptryck, förvandlas till ett möte på månen eller en bar i en pulserande storstad. Tekniken levererar inte bara en spektakulär upplevelse, den innebär även att Fotografiska museet har något unikt att erbjuda sina kunder.

– Det fantastiska med F1 är inte lokalen i sig, det är möjligheterna vi har med projektorerna, säger Helena Rex, försäljningschef på Fotografiska.
– Jag älskar att visa F1 för alla som ska hålla ett event, för jag vet att när jag slår på systemet så kan jag se hur det gnistrar i deras ögon. Då vet jag att de kommer ha sitt event här på Fotografiska museet.

– Fotografiska är så mycket mer än ett traditionellt museum, vi är en mötesplats för alla; beroende om besöket är i nöje eller affärer. Kvalitet och gästupplevelse står i centrum för allt vi gör och tillsammans med Epson kan vi uppnå just det, avslutar Helena Rex.

Lasertekniken innebär också reella besparingar över tid, eftersom Fotografiska inte behöver lägga lika mycket tid och resurser på underhåll och byte av lampor. Laserkällan i projektorer från Epson har en livslängd på upp till 83 000 timmar.