Mimakis nyheter på Fespa

Publicerad
2013-10-01
Skribent
Eric Windahl

På Fespa i juni lanserade Mimaki den nya serien CG-SRIII skärplotter. En prisvärd och tekniskt avancerad serie med imponerande produktionshastighet och dubblad skärhastighet. Skärnoggrannheten säkras med kontinuerlig avkänning av skärmärken.
För att ytterligare förbättra produktiviteten och säkra oavbruten produktion, erbjuder serien fjärrstyrning. Aviseringar som en färdig skärning eller felmeddelande, skickas till en förinställd e-postadress för att säkra maximalt flöde och produktion.
Den nya serien med CG-SRIII uppnår bäst-i-test vid skärtryck av 500 g, vilket markant ökar bredden av material som kan användas.

Flexibel skrivare
Samtidigt visade man även upp sin nya JV400SUV, en CMYK-skrivare som arbetar med hastigheter på upp till 18 kvm/tim. Skrivaren kombinerar flexibiliteten av solventteknik med hållfastheten i det UV-härdade bläcket genom att använda innovativa Mimakibläck som är specifikt framtagna till denna skrivare. Skrivaren visades redan under Fespa 2012 som prototyp.

– Sedan introduktionen vid Fespa förra året har JV400-serien installerats hos printföretag världen över och erkänts med ett flertal prestigefyllda utmärkelser, säger Mike Horsten, Marknadschef för Mimaki EMEA.