Storsatsning på storformat   Koenig & Bauer Rapida 145

Storsatsning på storformat

Publicerad
2022-12-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Allt eftersom att efterfrågan på wellpapp och kartonger ökar, satsar nu Frontpac på en ny tryckpress för storformat.
Det blir en Koenig & Bauer Rapida 145, som kompletterar den tidigare Rapida 162, i lokalerna i skånska Arlöv.

– Vi ser en stark efterfrågan på våra förpackningar, både utifrån att de är miljövänliga i papper samt att de, håller en hög kvalitet och bidrar till att stärka våra kunders varumärke ute i butik, säger Martin Enocson, VD på Frontpac.
– Att vi väljer att göra denna investering nu, signalerar att vi har en hög framtidstro. Självklart påverkas vi av energipriser och eventuell brist på el i vinter, men vi måste våga se förbi det och förse våra kunder med förpackningar, under lång tid framöver.

Den nya maskinen, som är en arkmatad offsetpress, trycker med sex färger plus lack. Investeringen ses som ett optimalt val, då många förpackningar ofta har en eller två spotfäger. Dessutom innebär detta, att Frontpac är det enda förpackningstryckeriet i Skandinavien med två tryckpressar i storformat.