Ett musikaliskt samarbete   Niclas Engelin, Daniel Svensson, Mikael Stanne, Peter Iwers och Jesper Strömblad (foto: Lucas Englund)

Ett musikaliskt samarbete

Publicerad
2022-12-08
Skribent
Redaktionen

Det nya, svenska death metal-bandet The Halo Effect, lanserade sin första skiva i augusti. Därefter åkte de ut på sin första Europaturné, med 30-talet bokade spelningar i september-oktober.

Det gör man i en specialframtagen kollektion från Blåkläder.

Fast det är inte bara bandet som får nya scenkläder att briljera i. Till scenarbetarna; crewet, vilka har en omfattande uppgift att rigga scenerna, har man givetvis även tagit fram egna arbetskläder.
Bandmedlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson, har båda samarbetat med Blåkläder tidigare. Detta bl a genom deras gemensamma bryggeri Odd Island Brewing och genom bandet In Flames.

– Det är såklart jättekul när nya samarbeten föds, ur tidigare som har fungerat bra. Vi älskar när våra kläder underlättar någons jobb, kommenterar Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.
– Då vi vet, att det finns ett stort intresse för den här typen av musik, bland många av våra användare, känns det helt rätt att gå ihop med The Halo Effect.

Dessutom har man tagit fram merchandise, i form av en t-shirt, som endast kommer säljas i samband med spelningarna under turnén. Det nya bandet består av Mikael Stanne, Peter Iwers, Niclas Egelin, Daniel Svensson och Jesper Strömblad, vilka samtliga har ett förflutet i death metal-banden In Flames eller Dark Tranquillity.