Displayleverantör förvärvas   (foto: ML Display)

Displayleverantör förvärvas

Publicerad
2022-12-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Landskronabaserade ML Display, leverantör av exponeringslösningar för butiker, har nu blivit förvärvad av företagsgruppen Mindelon.

Företaget kommer ingå i affärsområdet Retail Solutions, där Ulrica Lundunger är affärsområdeschef. ML Display grundades av Ander Svensson år 2007, har ett 30-tal anställda och har huvudkontor och produktion i Landskrona samt ett säljkontor i Gävle.

– I Mindelon har vi hittat en mycket bra övertagare av vår fina verksamhet. De är en stabil och långsiktig ägare, som förstår kraften i entreprenörskapet och ett decentraliserat beslutsfattande, kommenterar Anders Svensson.
– De nya ägarna kan samtidigt stödja ML Display, i sin fortsatta utveckling, genom att bidra med kunskaper, erfarenhet och sitt breda kontaktnät. Det här kommer långsiktigt gynna ML Display, dess medarbetare och kunder.

Fokuserad koncern
Det här förvärvet utgör det tredje för året, då Mindelon förvärvade SignMedia Europe och Astley Signs tidigare i år. Totalt ingår nu 8 bolag i företagsgruppen, som tillsammans omsätter ca 700 miljoner kronor och har ca 275 anställda.

– Mindelons fokus är att äga och utveckla bolag, som erbjuder värdeadderande lösningar, som hjälper butiker och andra företag, att öka sin försäljning, säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef på Mindelon.
– Med förvärvet av ML Display adderas nya, attraktiva produkter och lösningar, ny värdefull kompetens samt även nya kunder. Vilket stärker vårt totala erbjudande inom Retail Solutions.

Dessutom har man två systerkoncerner i Kamic Group och Amplex, som har fokus på handels- och agenturföretag respektive belysning och säkerhet.