Canon satsar på småformat

Canon satsar på småformat

Publicerad
2022-12-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Under hösten presenterade Canon nyheter i imagePress V-serien. Här kommer fyra nya digitalpressar i mellansegmentet; V700, V800, V900 och flaggskeppet V1350.

Samtliga bygger vidare på tekniken i imagePress V1000, som introducerades i somras.

– Tillskotten V1350 och V900 i imagePress V-serien, ger både kommersiella och interna tryckerier möjlighet att arbeta bättre, snabbare och med större kapacitet, för att kunna erbjuda sina kunder fler tryckta produkter som ger mervärde, kommenterar Jennifer Kolloczek på Canon Europe.
– V-serien ger ett fräscht perspektiv, på designen av digitala tryckpressar och blir en pålitlig lösning för tryckerier, som vill producera många olika jobb på en enda tryckpress.

Vidare nämner Jennifer Kolloczek, att de nya tryckpressarna har ett brett urval av inmatnings- och efterbehandlingsalternativ, samt är enkel att integrera i arbetsflödet.

Ny klassledare
Canon presenterar sitt nya flaggskepp i V-serien; imagePress V1350, som kan printa upp till 135 sidor per minut. Det innebär att den kan hantera månadsvolymer på 2,4 miljoner A4-sidor och livslängden uppgår till 72 miljoner A4-sidor.
Dessutom är den utrustad med bl a mekanisk vacuuminmatning, en rakare pappersbana, inbyggd spektrofotometrisk sensor och ett integrerat kylsystem. Tillverkaren uppger, att pressen har en offsetliknande kvalitet och det egna systemet för färgkorrigering; Multi-DAT, bevarar färgstabiliteten automatiskt.

Canon V1350 med fullständig konfiguration

V1350 är tilltänkt för produktion av exempelvis broschyrer, reklamblad samt exklusiva utskick och kort. Digitalpressen hanterar ytvikter mellan 60-500 g/kvm, på flertalet papperstyper och ska vara tillgänglig från och med första halvåret 2023.

Instegsmodeller också
Med de nya digitalpressarna V700, V800 och V900, vill Canon nu erbjuda nya och befintliga kunder, instegsmodeller för produktion upp till 500 000 A4-sidor per månad.
Pressarnas beteckningar representerar deras respektive maxhastighet; 70, 80 och 90 sidor per minut.

T.v. Canon V900 med baskonfiguration och t.h. Canon V900 med fullkonfiguration

De klarar allt från 52 g/kvm på obestruket papper och 70 g/kvm på bestruket papper, till tjockt papper på 350 g/kvm, smala kuvert, dubbelsidiga 762 mm-banderoller, enkelsidiga 1,3 m-banderoller samt relief- och syntetiskt papper. Pressarna är tillgängliga sedan december 2022.