Stora nyheter i Sundsvall   Jesper Lundin, Lars Bomgren, Anton Sjöberg

Stora nyheter i Sundsvall

Publicerad
2022-11-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den anrika skyltmakaren Sundsvalls Profildekor, flyttade nyligen till nyrenoverade lokaler, på 800 kvm, på Linköpingsvägen 10 i Sundsvall.

Till detta, har man lanserat en ny hemsida och dessutom, installerat en ny hybridprinter från swissQprint. Det är en Nyala-printer, en kombinerad plan- och rullprinter på 320 cm i bredd, som därmed har fått en plats i maskinrummet. Försäljning och installation genomfördes av den skandinaviska partnern Nize Equipment ApS, i Danmark.

– Vi har tittat på swissQprint under många år, både på olika mässor och i showroomet hos Nize Equipment. När vi flyttade, fick vi samtidigt möjlighet att byta ut vår Durst-printer mot en Nyala, säger Anders Sjöberg, VD på Sundsvalls Profildekor.
– Vi har flera kollegor som är otroligt nöjda, så vi känner att vi har gjort en bra investering, som kommer kunna leverera högsta kvalitet till våra kunder.

Ett steg i rätt riktning
Hos Sundsvalls Profildekor är det printoperatören Jesper Lundin, som ska se till att såväl skylt- och dekortillverkning sker enligt planering. Detta i samspel med de andra investeringarna man gjort i maskinparken; ett dataskärbord, en rullprinter och en frigolitskärare.

– Jag är grymt imponerad av de precisa investeringar som Profildekor har gjort, för att framtidssäkra verksamheten, säger Lars Blomgren Sverigeansvarig på Nize Equipment.
– De är garanterat på topp 5-listan, för bästa produktions- och arbetsförhållande i Sverige, inom skyltbranschen, just nu.

Förutom den nya skrivaren, som printar med CMYK + light cyan, light magenta, vitt och lack, har man ett nytt arbetsflödessystem; som täcker allt från kalkyl och produktion, till faktura.