Startar nytt eventbolag   (foto: Klarälvsloppet)

Startar nytt eventbolag

Publicerad
2022-11-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu kan NeH äntligen flagga för, att man har investerat i ett nystartat bolag för evenemang.

I det, ska man driva och utveckla event i egen regi. Till detta har man anställt Glenn Olsson, som ny VD.
Som första projekt, går man in som ny, långsiktig partner i Klarälvsloppet. Det är ett 90 kilometer långt motionslopp, som man antingen springer eller där man färdas med rullskidor eller cykel.

– Jag är mycket glad, över att Glenn Olsson har valt att bli VD för bolaget och jag ser fram emot att vi ska arbeta med Klarälvsloppets alla partners, säger Peter Holm, VD på NeH.
– Bolaget ska göra loppet till ett attraktivt lopp, för alla skidåkare, cyklister och löpare. Det ska bli ett lopp, som många vill delta i.

Visionen är nu, att etablera Klarälvsloppet till världens största skidtävling på sommaren. Man vill, att det ska bli en idrottsfestival för såväl världselit, motionär och nybörjare.

HKH Carl-Philip Bernadotte och Glenn Olsson (foto Rally Sweden, McKlein)

Från Rally Sweden
Bolagets nya VD är inte obekant med evenemang, då han senast kommer från rollen som VD för Rally Sweden. Det är ett racingevent, som körs i skogarna utanför Umeå, där flera olika klasser tävlar. Bl a är det en deltävling i WRC; World Rally Championship.

– NeH är en stark och etablerad aktör i eventbranschen. Att få möjligheten att skapa och utveckla evenemang i samarbete med dem, ger helt nya möjligheter, säger Glenn Olsson.
– Ser verkligen fram emot våra satsningar på denna nya plattform, det här kommer bli spännande.

Innan dess har Glenn Olsson bl a varit utvecklingschef på Hagfors kommun och VD på Uvåns Näringslivscenter. Han har även en examen inom ekonomi, marknadsföring och affärsutveckling, från Mittuniversitet.