Spandex satsar på nytt miljökoncept   Fotomontage och Jan Trolin i mitten (foto: Spandex)

Spandex satsar på nytt miljökoncept

Publicerad
2022-11-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I oktober kunde Spångabaserade Spandex äntligen lansera sitt senaste miljökoncept; nya folier från ImagePerfect, i serien EverGreen.

Det nya produktsortimentet uppges vara helt fritt från PVC och samtidigt, kompatibla med latex- och UV-printing. I nuläget omfattar den nya serien från ImagePerfect 22 olika folier; i 18 olika färger samt svart och vitt, i antingen matt eller blank finish.

– Kunder frågar regelbundet efter miljövänliga folier och särskilt, efter PVC-fria. Hittills har vi kunnat erbjuda vissa PVC-fria produkter, men det nya sortimentet är något helt annat, säger Jan Trolin, produktansvarig på Spandex.
– Produktens livscykel är hållbar från början till slut, vilket gör den miljövänligare, till samma pris som en PVC-folie. Den här typen av produkt hjälper verkligen kunderna, att göra ett medvetet miljöval.

– Det är inte bara goda nyheter för miljön alltså. Även för företag inom visuell kommunikation, som vill göra det rätta för miljön och samtidigt behålla sina marginaler.

Adhesivet i folierna uppges, vara helt fritt från lösningsmedel, vilket inte är vanligt, i kontrast med en del andra PVC-fria folier.
Råvarorna, som används till folierna, kommer från europeiska producenter och de tillverkas, i Storbritannien.