Lanserar flera nyheter   Magnus Haugerud och Markus Ryberg, Signtools

Lanserar flera nyheter

Publicerad
2022-11-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det händer mycket hos Karlstadbaserade Signtools; en del av AddExport. Dels tar man sig an värmlandstillverkade monteringsbord, dels plockar man in nya modeller av 3D-skrivare för den grafiska branschen.

Monteringsborden från CWT Worktools, tillverkas faktiskt av Alfaneon i Kil, endast 3 mil norr om Karlstad. Den senaste modellen heter CWT Evo Electric och har bl a en elektrisk pressättning, värmevals och motoriserad glidbom.

– Vi är glada över, att kunna presentera Signtools som återförsäljare av våra produkter, på vår hemmamarknad, säger Per-Erik Mogren, affärsområdeschef på CWT Worktools.
– Att både Magnus Haugerud och Markus Ryberg, dessutom har en gedigen erfarenhet av våra produkter, gör att vi känner oss trygga. Vi ser fram emot många nya installationer och nöjda användare framöver.

Modellen i fråga, visades bl a när Fespa arrangerades i Berlin, den 31 maj-3 juni.

Tre nya och snabba
Den senaste serien av 3D-skrivare, från holländska Tractus3D, går under beteckningen SE och hastigheten är upp till 600 mm/sek, vilket är tre gånger snabbare än tidigare. Här kommer tre modeller, för stor byggvolym, hög printkvalitet och bred användarvolym.
Med den nya modellen kommer exempelvis ett aktivt värmeskåp för filamentet, vilket gör att det alltid hålls i bra skick. Dessutom har printhuvudet en inbyggd antivibrationsfunktion, vilket ger en snabbare och jämnare 3D-print.

– Lägg till att operatören styr skrivaren med hjälp av en 7-tums surfplatta, som gör att arbetet blir mer mobilt och operatören kan arbeta runt skrivaren, säger Markus Ryberg, VD på Signtools.
– Att vi nu plockar in produkter från Tractus3D och CWT Worktools, visar att det här är företag som vi tror på. Vi jobbar uteslutande med handplockade produkter i vårt sortiment.

.