Första sublimeringsskrivaren med sex färger   Epson SC-F6400h och Richard Garp till höger

Första sublimeringsskrivaren med sex färger

Publicerad
2022-11-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu kommer Epson med två nya skrivare för färgsublimering; SureColor F-6400 och F6400H. Båda är utrustade med Micro TFP PrecisionCore-tekniken och erbjuder större bläcktankar än tidigare, med fokus på små till medelstora printvolymer.

Först har vi fyrfärgsskrivaren SureColor F-6400, med en printbredd på 44 tum och som kan öka produktiviteten med 20%, jämfört med sin föregångare F-6300. Därefter har vi SureColor F-6400H, även den med 44-tums printbredd; Epsons första sublimeringsskrivare med sex färger.
Sexfärgsskrivaren ger möjligheten, med sin utökade CMYK-färgskala, att erbjuda fluorescerande rosa, gult, ljus cyan och ljus magenta, eller orange och violett.

– Med en hög marknadsandel har Epson fått ett rykte om sig, att hjälpa företag med verkligt heltäckande utskriftslösningar, som erbjuder högsta möjliga kvalitet, flexibilitet och kostnadseffektivitet, säger Richard Garp, försäljningsansvarig på Epson Sverige.
– Dessa nya skrivare är perfekta exempel, på att vi både är mottagliga för marknadens behov och vill leverera effektiva lösningar, när de verkligen behövs.

Epson SC-F6400h

Med större bläcktankar
En av de fördelarna med de nya skrivarna, är att man har utrustat dem med 45% större bläcktankar. Dessa rymmer totalt 1,6 liter bläck. Vilket ska minska spillet och antalet byten av bläck.

– Det är bara att skaka om dem och sätta in dem i skrivaren. Man behöver inte längre hälla, röra om och då riskera att spilla utanför, förklarar Richard Garp.

Tillverkaren har utformat skrivarna, för tillämpningar som exempelvis textilproduktion, personligt anpassade produkter och exklusiva fotoreproduktioner.