Återförening i Borås   Claes Bengtsson till vänster

Återförening i Borås

Publicerad
2022-11-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Sedan den 1 september har Boråsbaserade ACG Nyström gått in som ägare av Texmac AB, i närliggande Gällstad. De tidigare ägarna Lars Gustafsson och Claes Bengtsson kommer nu jobba kvar på ACG Nyström.

Redan 1984 anställdes Lars Gustafsson på ACG Nyströms filialkontor i Ulricehamn och 1987 anställdes även Claes Bengtsson där. De båda köpte loss 48% av bolaget år 1990, tillsammans med Göran Arvidsson och döpte det då till Symaskinservice.

– Jag började i branschen som 20-åring, på företaget Top Print AB i Svenljunga. Där jobbade jag fram till 1987, då jag blev anställd på ACG Nyströms kontor i Ulricehamn, säger Claes Bengtsson, tidigare delägare av Texmac.
– Där var jag anställd till 1990, då vi istället startade Symaskinservice AB. Nu ser jag fram emot att återigen ansluta till ACG Nyström och få en större organisation bakom mig.

Cirkeln är sluten
Ett antal år senare, 2005, kunde trion sedermera köpa loss de resterande 52% och flyttade slutligen verksamheten till Gällstad. När Göran Arvidsson gick i pension år 2014, valde man att döpa om bolaget till Texmac AB.

– Lars, Claes och Göran lade grunden för var jag är idag, då jag redan som 8-9-åring sprang runt bland industrisymaskinerna i Ulricehamn och senare i Gällstad, säger Thomas Arvidsson, VD på ACG Nyström.
– Jag började tidigt min bana på Symaskinservice och 2014 fick jag erbjudande om att börja på ACG Nyström. Både Lars och Claes har en unik kompetens, efter alla år i branschen.

– Jag tror det kommer göra oss på ACG Nyström ännu starkare på marknaden och det ska bli oerhört roligt att jobba med Claes och Lars igen.

Typiska kunder till Texmac tillverkar bl a möbler, båtkapell, bilinredning, markiser, gardiner och sängar.