Utmanar traditionell etikettprint

Utmanar traditionell etikettprint

Publicerad
2022-10-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

På plats i den spanska huvudstaden Madrid, den 30 maj, lanserade Konica Minolta sin senaste etikettpress; AccurioLabel 400.

et är en digital etikettprinter, som siktar in sig på segmentet; mellanstora till stora tryckvolymer. Maskinen finns i 4- och 5-färgsutförande.

– Vi uppskattar, att det finns över 3 000 etikettryckare och konverterare, som printar mellanstora till stora tryckvolymer, säger Carsten Bamberg på Konica Minolta.
– Därav att vi kan känna oss säkra, på att vi kan ta stora marknadsandelar med vår AccurioLabel 400, som har en extremt konkurrenskraftig TCO; Total Cost of Ownership.

I högsta upplösning
Här slår man på trumman och stoltserar, med att man nu kan trycka med vit toner, printa upp till 39,9 meter per minut och sänka driftskostnaderna ytterligare. Högsta upplösning är 1 200 dpi och utskriftsbredden är 250 mm eller 330 mm.

– AccurioLabel 400 är ett bra tillägg till vår breda produktportfölj av printlösningar för digital transformation. Det inkluderar arbetsflöden, mjukvaran, automations- och molnlösningar, kommenterar Carsten Bamberg.
– Vi förväntar oss att årligen se, en tvåsiffrig tillväxt inom etikettindustrin, där digitaliseringen är motorn. Det finns möjligheter över allt och det krävs bara en gnista, för att det ska hända något.

Man tror, att den nya pressen kan passa kunder, som redan har en AccurioLabel 230, men som vill utöka sin verksamhet. Speciellt med tanke på att såväl förpacknings-, som etikettbranschen ökar allt mer.

Användaren i fokus
För att eliminera behovet av långa utbildningar och höga trösklar, för operatörerna, har man har satsat på en maskin, utrustad med flera touchdisplayer. Det ska ge operatören total kontroll, samtidigt som det ger ökad produktivitet.
Exempelvis framhäver Konica Minolta, att de uppgifter som tidigare tagit onödig tid i de traditionella, analoga maskinerna, ska kunna utföras både snabbt och enkelt på den nya tonerpressen.

En fotnot att veta, är att Konica Minolta kan stoltsera med, att man under året har installerat tonerpress nummer 1 000 av den framgångsrika modellen AccurioLabel 230.