Summa kompletterar med förvärv   Geer Pierloot och Nico Valiani

Summa kompletterar med förvärv

Publicerad
2022-10-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Under sommaren införlivades Valiani, en italiensk tillverkare av skärbord, i Summa-koncernen.

Detta är något, som breddar Summas utbud av skärlösningar till kunderna. Dock är det värt att veta, att både Valiani och Summa kommer fortsätta arbeta under respektive varumärke.

– Sedan vi inledde förhandlingarna har min uppskattning för Valiani och deras produkter vuxit. Organisationen och fabriken är en bra måttstock för hela branschen att följa, kommenterar Geert Pierloot, VD på Summa.
– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Nico Valiani och hans team, då den här fusionen kombinerar styrkorna hos båda företagen. Samtidigt som vi kan hjälpa Valiani växa snabbare, ökar vår produktportfölj, genom de lösningar som Valiani har utvecklat.

Valiani är baserade i Certaldo, Italien och drivs idag av Nico Valiani, som är VD och son till grundare Franco Valiani. Summa har sitt huvudkontor i Gistel, Beligen och har divisioner i Boston, USA samt Nottingham, Storbritannien.