Koncernen förvärvar norskt bolag   Niklas Margård och Rikard Ahlin

Koncernen förvärvar norskt bolag

Publicerad
2022-10-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Den norska etikettproducenten Skipnes Etikett AS blev tidigare i år, förvärvade av Ettiketto Group, en affärsenhet inom industrikoncernen Volati.

Förvärvet innebär, att man har stärkt sin marknadsposition i Norge och är en av de ledande producenterna, av etiketter i landet.

– Ettiketto Group fortsätter att växa genom tilläggsförvärv och vi är mycket glada över möjligheten att förvärva Skipnes, säger Nicklas Margård, affärsområdeschef på Volati.
– Förvärvet av StrongPoints etikettverksamhet förra året var ett strategiskt viktigt insteg i Norge och nu stärker vi vår position där ytterligare. Det är i linje med Ettiketto Groups tillväxtstrategi i Norden.

Tydliga synergier
Skipnes, som trycker både flexografiskt och digitalt, levererar självhäftande etiketter till både livsmedels- och industrivaror. De senaste tre åren har stora investeringar gjorts i ny teknik och en uppdaterad maskinpark. Bolaget, som under år 2020 omsatte ca 72 miljoner norska kronor, ligger i Trondheim och har totalt 26 anställda.

– Det är glädjande att kunna välkomna Skipnes till Ettiketto Group. Bolaget har en bred produktportfölj, som kompletterar Ettiketto Groups befintliga erbjudande och en modern maskinpark, som stärker vår kapacitet, säger Rikard Ahlin, koncernchef på Ettiketto Group.
– Precis som vid våra tidigare förvärv finns det tydliga synergier och vi ser goda möjligheter att öka lönsamheten väsentligt över tid, genom att integrera vår befintliga, norska verksamhet med Skipnes. Förvärvet skapar en norsk enhet med goda förutsättningar för fortsatt hög tillväxt.

Det nya uppköpet markerar Ettiketto Groups femte förvärv sedan 2020 och det första under år 2022. Sedan juni 2020 har affärsenheten ökat den årliga omsättningen, från ca 250 miljoner svenska kronor till drygt 850 miljoner.