Bingotryckeriet investerar   Håkan Ahlberg, Henrik Sandén och Tore Löfvendahl, framför sin Canon ColorStream 8160

Bingotryckeriet investerar

Publicerad
2022-10-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Som första tryckeri med en Canon ColorStream 8160, är det Eslövbaserade tryckeriet Sandéns Security Printing först med den nya certifieringen; Fogra Process Standard Digital 2022.
Rullskrivaren är den andra installationen på den svenska marknaden och främst ska den producera Bingolotter, till 72 organisationer och förbund runt om i Sverige.

– Vi är ett säkerhetstryckeri, som eftersträvar hög och jämn kvalitet och är certifierade, både enligt ISO 27001 informationssäkerhet och ISO 9001 kvalitet, säger Tore Löfvendahl, produktionschef på Sandéns Security Printing.
– Därför är det även självklart för oss att testa och certifiera vår printkvalitet mot Fogra standard ISO 15311, vilket vår senaste investering Canon ColorStream 8160 klarade med högsta betyg.

Tilltro på framtiden
Med en stark tilltro på framtiden, förstod man att pandemin till slut skulle släppa och därför inleddes ett samarbete med Folkspel, som äger varumärket Bingolotto. Sedan sommaren 2020 innebär det att tryckeriet trycker alla Sveriges Bingolotter.

– Vi tänkte, att pandemin kommer ebba ut och folk kommer börja träffas igen. Då insåg vi att kapaciteten i vår tidigare maskin inte räckte till, förklarar Henrik Sandén, VD på Sandéns Security Printing.
– Vi valde att investera i Canon ColorStream 8160, för att komplettera den andra. Vi ökar på så vis vår kapacitet och effektivitet med Canons skrivare.

Certifikatet från Fogra blev utfärdat den 31 maj 2022 och gäller fram till 31 maj 2023.