Storbolag etablerar sig i Sverige

Storbolag etablerar sig i Sverige

Publicerad
2022-08-18
Skribent
Redaktionen

Redan 1931 startade Lars Wenaas en textilfabrik i Romsdalen, Norge och efter mer än 70 år, tar man nu klivet att etablera sig i grannlandet Sverige. Wenaas Workwear, som man heter idag, finns sedan tidigare även i Skottland och Nederländerna.

Bolaget, som säger sig vara en av de ledande internationella leverantörerna av personlig skyddsutrustning, uniformer och arbetskläder, har 130 anställda och omsätter ca 650 miljoner norska kronor; motsvarande drygt 661 miljoner svenska kronor. Den som leder den nya satsningen i Sverige är ingen mindre än Per Wagnås, som man lyckats rekrytera från branschkollegan Hultafors Group. Där var han ansvarig för affärsområdet skyddskläder.

– Jag har följt Wenaas utveckling under en lång tid och är imponerad av deras utveckling. Hela bolaget andas kvalitet i både processer och sortiment, med stort fokus på kundnytta, miljö och långsiktighet, säger Per Wagnås, landschef Sverige på Wanaas Workwear.
– Strategin att arbeta direkt mot slutkund känns helt rätt; att företag som slutanvändare kommunicerar och gör sina inköp direkt med oss som leverantör, istället för via en återförsäljare, är helt i linje med hur jag ser på framtida kundrelationer.

Per Wagnås

Det norska bolagets sortiment sträcker sig från arbetskläder och -skor, via uniformer, hjälmar och personlig skyddsutrustning, till specialistplagg för arbete inom bl a räddningstjänst och industri.
Det nya Sverigekontoret finns på plats i Göteborgsområdet och verksamheten ska vara igång direkt efter sommaren.