Nyheter som gör stor skillnad

Nyheter som gör stor skillnad

Publicerad
2022-08-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

I Canons monter var det fullt nästan hela tiden. Här hade säljare och representanter att göra nästan jämt.

De skulle både berätta om den nya planskrivaren Arizona 6170 XTS och den nya funktionen med FLXfinish+; som gör att man kan printa både glansigt och matt, på samma gång.

– Det här kan komma att betyda mycket för alla, som har en Colorado-skrivare hemma. Med en enda knapptryckning kan våra kunder printa enastående trycksaker, som verkligen kommer dra blickarna till sig, förklarar Matteus Celinski, Sverigechef Production Printing på Canon.
– Visst kanske inte alla kommer använda funktionen hela tiden, men att den finns där kommer göra stor skillnad.

Matteus Celinski är även noga med att påtala, att nya FLXfinish+ fungerar till alla befintliga Colorado-rullskrivare av modellerna 1630 och 1650.

– Det är enkelt att uppgradera på dessa modeller och gör Colorado till en bra och framtidssäker investering.

Med FLX+ går det att göra både matta och blanka utskrifter under samma jobb.

Populär styling
I samband med att vi går runt i montern och talar om Colorado-skrivare, hamnar vi bredvid en något annorlunda printer. Just denna Colorado-skrivare har fått ett eget och individualiserat uttryck.

– Vi har färdiga mallar att ladda ner. Då kan man ta precis vilken bild man vill ha, det kan vara ett gruppfoto på personalen, sin logotyp eller något mer abstrakt, säger Matteus Celinski.
– Därefter är det bara att printa ut på ett magnetiskt media och sätta bilderna på panelen. Om man tröttnar på en bild, kan man bara printa ut en annan. Det har inte så mycket med funktion att göra, men det är väldigt populärt.

Dessa mallar kallas imageSkin och finns att hämta till flertalet olika serier i Canons sortiment; Colorado, Prostream, imagePrograf eller helt vanliga kontorsskrivare.

Matteus Celinski på Canon framför en Colorado 1650

Ett nytt flaggskepp seglar in
Den nya serien Canon Arizona 6100 Mark II är det senaste i produktportföljen av flatbäddsskrivare. Med denna höjer man ribban från vad man tidigare trodde var möjligt.

– Här har vi en av våra nya högvolymsprinters; Canon Arizona 6170 XTS Mark II, som printar sex färger plus vitt, berättar Matteus Celinski.
– Den är byggd på en beprövad och välfungerande plattform och kan printa upp till 225 kvm i timmen, vilket blir den nya standarden inom flatbäddsprint.

I serien lanserar man totalt fyra skrivare, i två varianter; ena med beteckningen XTS och andra med XHTS. Den vi tittar på är den större modellen av XTS, som har 42 skrivhuvuden och ett utskriftsområde som täcker totalt 2 510 x 3 090 mm.

– Den här har ett flexibelt bord med olika vacuumzoner. Sedan har vi XHTS, som är ett bord med en enda stor vacuumzon, som kanske mer riktar sig till de som trycker på wellpapp eller mer otympliga material som plywood, förklarar Matteus Celinski.
– När jag har pratat med kunderna om denna, känner de att den nya Arizona-serien levererar vad de efterfrågat. Den är snabbare, säkrare och trycker med fantastisk kvalitet.

Intressant att veta, är att många av funktionerna, som kommer i nya Arizona 6100 Mark II-serien, även går att uppgradera till tidigare Arizona-skrivare. Det innebär, att den tidigare generationen kan få vissa av den nya generationens fördelar, som exempelvis hastigheten.

Arizona 6170 XTS Mark II

Ny programvarusvit
Det tredje som är nytt på mässan, är Prisma XL-suite, som integrerar operatörer med Colorado- och Arizona-skrivare, in i Canons stora arbetsflöde. Tidigare användes exempelvis Arizona Xpert till Arizona och nu utökas sviten, till att även omfatta Colorado-serien.

– Det innebär, att kunderna kommer känna igen sig ännu mer, oavsett vilken maskin de använder och oavsett om det är stor- eller småformat, konstaterar Matteus Celinski.
– Många andra av våra produkter bygger sedan tidigare på arbetsflödet i Prisma, som exempelvis VarioPrint iX och Prostream.

Här satsar man på en lättanvänd programvara för både design och automatisering i det dagliga arbetet. Intressant att veta, är att man kan följa arbetet i samtliga Canon-skrivare i samma mobil-app; Prisma Remote App. Förutom dessa stora nyheter, var det mycket fokus på utskrifter i olika medier, som exempelvis PVC-fritt. Efter mässan väntar mycket jobb med offerter, som skickas ut, lägg till det att flera maskiner har sålts direkt på mässgolvet.

Text/foto – Elmer Törnquist