Förvärvar godisfabrik

Förvärvar godisfabrik

Publicerad
2022-08-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu växlar godisgrossisten Ert Godis upp och köper in sig, som majoritetsägare, i godisfabriken Mormor Lisas Konfektyr.

Detta innebär, att grossisten får ytterligare ett ben att stå på.

– Vi har samarbetat med Mormor Lisas i många år och vet vilken kapacitet, som finns i företaget och fabriken, säger Nichlas Ernstsson, VD på Ert Godis.
– Vi har de senaste åren tagit fram ett antal egna produkter, som vi har sett få bra spridning och bra försäljning. Egna produkter är ett sätt för oss att utveckla organisationen.

– Vi ser även väldigt stora fördelar med att producera egna varor i Sverige, med tanke på hur problematiskt det kan vara med frakter från utlandet just nu.

Uppdaterat varumärket
I samband med att Ert Godis går in som delägare i Mormor Lisas Konfektyr AB, ska man även göra en översyn av den grafiska profilen. Man har tagit fram en uppdaterad, modern logotyp, som man hoppas stärker varumärket Mormor Lisas.

– Vi ser stora fördelar med den här affären. I fabriken finns möjlighet att tillverka och förpacka chokladbollar, olika små godisbitar såsom Milkshake Collection, flowpackning av stycksaker, packning i påsar, chokladdoppning och mycket annat, fortsätter Nichlas Ernstsson.
– Vi kommer också att kunna erbjuda Private Label-produkter, något som vi är övertygade om att många kommer tycka är intressant.

.