Applikationer till alla tänkbara ytor

Applikationer till alla tänkbara ytor

Publicerad
2022-08-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

Efter otroliga år, trots pandemi och annat elände, kan Hexis Graphics visa upp ett starkt och enat team.

Med ansvariga och experter på plats i montern, har man breddat sortimentet inom såväl wrapfolier och väggdekor, som textilprodukter och stenskottsskydd.

– Det är väldigt positivt, att vi växer starkt, vilket försäljningssiffrorna globalt tydligt visar. Framför allt på den skandinaviska marknaden, där vi är aktiva, ser det otroligt bra ut, berättar Patrik Martinsson, VD på Hexis Sverige.
– Titta på vår Bodyfence-serie, alltså vårt stenskottsskydd, som vi säljer fantastiskt bra av. Den har blivit välkänd i rätt sammanhang och speciellt med tanke på vårt stora samarbete med Porsche Carrera Cup, som ytterligare styrker det faktum, att det är en produkt av hög kvalitet.

– I Bodyfence-serien har vi släppt nya färger och applikationer, för exempelvis tak och baklysen. Dessutom kommer det att lanseras fler nyheter under året.

Vidare framhåller Patrik Martinsson deras Bodyfence Wide, den absolut senaste satsningen, där man inriktar sig på de riktigt stora motorhuvarna och liknande. Denna mäter totalt 1,8 meter i bredd.

En annan typ av lackskydd
Stenskottsskydd, eller PPF som det heter, används i hög utsträckning av de som kör banracing och av dem som är måna om att bevara sina nya bilar.

– Just Tesla-ägare har vuxit till att bli en väldigt stor målgrupp för Bodyfence, då de vill skydda både lacken och glaset. Dessutom är det mer vanligt, att man nu lägger filmen runt om hela bilen, istället för endast i fronten, förklarar Patrik Martinsson.
– Visst finns det fortfarande de som väljer att lägga en lackförsegling runt bilen istället, som ger en förhöjd glans och håller lacken fri från smuts.

Däremot är Patrik noga med att poängtera, att deras Bodyfence ger samma effekt samtidigt som man skyddas från stenskott.

– Hållbarheten i den är även fantastisk, då våra certifierade montörer kan ge livstidsgaranti på applikationen. En lackförsegling behöver förnyas vart tredje år ungefär. Det ger en rätt glasklar bild av hur de står sig mot varandra, fortsätter Patrik Martinsson.

 

Ständigt växande sortiment
Under det senaste året har Hexis även utökat sortimentet av textilprodukter, med såväl printbar DTF-film i olika färger, som nya material för textiltryck på både bomull och polyester.

– Textiltryck, eller Texis som vi kallar det, har blivit ett fint och komplett sortiment och bland de nya serierna vi visar upp idag, finns både Speedcut och Colorcut, säger Patrik.
– Självklart är även wrapfolier väldigt viktiga för oss och vi lanserar nya färger både nu och senare i år. Det är väldigt viktigt att vi följer trenderna och ständigt är på tårna.

– En lite speciell produkt som vi lanserar inom kort, är vad vi kallar Hexglow; en efterlysande produkt, som är tänkt till exempelvis nödutgångsskyltar och liknande, då den absorberar ljuset.

Det ligger i deras DNA
Det är inte så konstigt att vi återigen sladdar in på ämnet bilar och extremsport, då detta är något som ligger i varumärkets DNA. Clément Mateu, VD och grundare av moderbolaget Hexis Graphics, har framgångsrikt tävlat i banracing och bolaget är även teknisk partner till formel 1-stallet Alpine.

– Det innebär, att vi levererar samtliga folier och dekaler till deras bilar. Tittar man på andra extremsporter, lanserar vi nu även Holeshot, berättar Patrik Martinsson.
– Det är självhäftande folier specialanpassat för motorcyklar, fyrhjulingar, go-karts och snöskotrar. Den finns i flera olika finishar och gör att man verkligen kommer att stå ut från mängden.

Avslutningsvis påminner Patrik om, invigningen av deras nya lokaler i Landskrona; dit man flyttade i mars 2020. Alltså ganska exakt när pandemin först blev ett faktum i Sverige. Man har därför behövt skjuta på det väldigt länge, men nu äntligen bjuder man in till ett öppet hus den 1 september.

Text/foto – Elmer Törnquist