Utökar med Blåkläder

Utökar med Blåkläder

Publicerad
2022-06-02
Skribent
Redaktionen

Sedan ett antal år tillbaka, har drygt 1 000 anställda vid det danska distributionscentret för Jysk, burit arbetskläder från Blåkläder.

Nu utökas detta avtal avsevärt, då Blåkläder ska leverera arbetskläder till ytterligare åtta av möbelföretagets distributionscenter i Europa. Exempelvis omfattas centren i Bulgarien, Polen, Ungern och Tyskland.

– På Jysk fokuserar vi på en ansvarsfull produktion över hela vår värdekedja. Det innebär hållbara material, hållbara förpackningar och hållbar produktion, säger Frede Jørgensen, lagerchef på Jysk.
– Som en konsekvens måste våra leverantörer dokumentera, att de följer våra leverantörsriktlinjer – vilket Blåkläder gör. Därför tvekade vi inte på att utöka vårt rådande avtal med dem, till att inkludera ännu fler länder.

Frede Jørgensene

Den nya affären är ett erkännande av Blåkläders väldokumenterade satsning, på att leverera hållbara arbetskläder, som även är tillverkade under socialt ansvarsfulla förhållanden. Det innebär bl a att man följer hållbarhetscertifieringen STeP by OEKO-TEX.

Skräddarsydda webbshoppar
Tidigare har Jysk hanterat sina arbetskläder internt, men i takt med att företaget har vuxit, har antalet anställda också gjort det. Därför har Blåkläder startat webbshoppar, skräddarsydda för medarbetarnas behov av arbetskläder. Det går även att välja samtliga lokala språk, som används inom företaget.
Blåkläder har idag 17 egna dotterbolag i Europa och USA. Allt som allt omsatte företaget över 1,5 miljard kronor år 2020.