Topplacering för Skyltmax

Topplacering för Skyltmax

Publicerad
2022-06-01
Skribent
Redaktionen

Nyligen utsågs Skyltmax, eller som det formella bolagsnamnet är; SignMax AB, till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022, av Great Place to Work – som varje år utser några av Sveriges absolut bästa arbetsplatser.

Det är nu fjärde året i rad, som företaget kvalar in på listan och för årets ranking placerar sig Skyltmax på tredje plats, på listan över medelstora organisationer; 50-499 anställda. Samtidigt är man nummer 1, fast då i skyltbranschen.

– Vi är enormt glada och otroligt stolta över alla våra medarbetare, som har sett till så att vår företagskultur genomsyrar allt vi gör, säger Mattias Klingberg, VD på Skyltmax.
– Att vinna pris som topp 3 av Sveriges bästa arbetsplatser, är ett kvitto på att vi har hjärtat med oss och att det varit en viktig del i receptet till vår framgång.

Resultatet bygger på en grundlig analys, av medarbetarnas konfidentiella svar i världens största medarbetarundersökning; Trust Index och Great Place to Works bedömning, av organisationens processer och kultur, för att skapa en miljö som attraherar och behåller talanger.

– Efter en noggrann granskning av Skyltmax resultat i vår medarbetarundersökning och deras initiativ, för att skapa en riktigt bra arbetsplatskultur, för alla sina medarbetare kan vi utse Skyltmax till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022, säger Maria Grudén, VD på Great Place to Work.
– Skyltmax är en förebild, när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att ta efter.

Skyltmax.se startade med försäljning av skyltar på nätet år 2008. Sedan dess har man levererat över tre miljoner skyltar, världen över. SignMax AB har idag 69 anställda och omsatte i april 2021; 123 miljoner kronor.

Hur jobbar ni långsiktigt med er arbetsplatskultur?

– Vi försöker hitta balansen mellan att jobba effektivt och målinriktat och samtidigt säkerställa att hela organisationen har en gemensam vision. Vi är också måna om att de vi anställer delar våra värderingar, på så vis kan vi lita på att kulturen stärks och utvecklas när vi blir fler, säger Matilda Pilfalk, kundservicechef på Skyltmax.

Vad är Skyltmax bästa tips till andra som vill lyckas?

– Förstå att människorna kommer först. Både de anställda men också kunderna. Lyssna på och ha tillit till människorna runt om dig och våga lita på din magkänsla när det gäller beslut som påverkar de anställda eller kunderna. Därefter kan du fokusera på tillväxt och resultat. Till sist, kom ihåg att det ska vara kul att jobba, avslutar Mattias Klingberg.

.