Något ingen annan har   Magnus Haugerud och Markus Ryberg

Något ingen annan har

Publicerad
2022-06-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

I montern hos den Karlstadsbaserade återförsäljaren Signtools, var det ständigt liv och rörelse.

Text/foto – Elmer Törnquist

Hit flockades mässbesökarna, bl a för att se några av de absolut största 3D-skrivarna på marknaden, specialframtagna transferfolier och nya frigolitskäraren Obelisk Next.

– Det känns otroligt spännande, för det här är faktiskt första gången, som vi kan visa upp de stora 3D-skrivarna från Tractus3D på en svensk mässa, säger Markus Ryberg, delägare och VD på Signtools.
– Lägg till det, vårt stora utbud av textiltransfer från B-flex. Det är flera folier, som är speciellt framtagna för arbets- och varselkläder, material som softshell och folier som är reflekterande.

– För oss handlar det inte om att bara sälja en produkt, vi vill sälja rätt produkt.

Bredvid Markus Ryberg står Magnus Haugerud, delägare och försäljningschef. Han nickar instämmande och fyller i;

– Jag tror, att det är många som kommer hit och vill handla av oss, just av den anledningen att vi är en liten och nischad aktör. Vi vill ge kunderna den uppmärksamhet de behöver och ha något ingen annan har, säger Magnus Haugerud.

Sköter sig själv
Beviset för det är det stora antal försäljningar man gjorde direkt på mässgolvet och antalet offerter som skickades ut – speciellt för 3D-skrivarna från Tractus3D.

– Det märks att många i skyltbranschen inser värdet av att hoppa på tåget med 3D-printade skyltar nu, berättar Markus Ryberg.
– Det är bara att mata in vad man vill ha i maskinen, sedan sköter den sig själv. Överflödig personal är ett minne blott och arbetstidsvinsten är enorm. Företag, som 3D-printar sina profilbokstäver, gör en totalvinst på 30%.

Givetvis följer man även tidens tecken och har ett hållbart miljötänk i hela processen. Det är ändå många som frågar om, vilken typ av återvunnet material som finns på marknaden och hur man ska tänka.

– Att 3D-printa profilbokstäver, gör att materialåtgången minskas väsentligt i jämförelse med att fräsa bort material ur akryl. Filamenten kan dessutom fås i återvunnet material, vilket gör vinsten ännu större, förklarar Magnus Haugerud.
– Ett annat exempel kan vara att man kör vår Obelisk och skär ut profilbokstäver i frigolit; ett smidigt och lätt material, som är helt återvinningsbart och lämpar sig bra för skyltar både inom- och utomhus.

På plats i montern fanns givetvis flera produktprover på olika displayprodukter, som väcker uppmärksamhet och blir en stor snackis. Man fick även hjälp av försäljningschefen från B-flex samt två kunniga från Tractus3D.

.