Breddar plattformen

Breddar plattformen

Publicerad
2022-06-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu hoppar även Ricoh på tåget, med en kombination av DTG- och DTF-printer. Detta i och med att man utökar möjligheterna på sina DTG-skrivare Ri 1000 och Ri 2000, att nu även stödja tryck av transferfilm.

Det innebär, att skrivarna nu är bredare gällande de applikationsmöjligheter, som finns att tillgå. Exempelvis omfattas nu även material som läder, nylon, Gore-Tex samt polyesterbaserade arbets- och sportkläder.

– Den innovativa tekniken förbättrar mångsidigheten och flexibiliteten hos Ricoh DTG-skrivare, kommenterar Axel Stuhlreiter på Ricoh Europe.
– Med bara några enkla steg kan skrivarna omvandlas, för att möjliggöra DTF-utskrift, på ett brett utbud av material och kan då, leverera ett större utbud av applikationer. Den snabba och enkla processen uppnår mycket kreativa resultat snabbt och prisvärt.

DTF, en förkortning av Direct-To-Film, är när man printar på en transferfilm, som man sedan värmer på plagget i en värmepress. Det ger bl a större möjligheter till snabba, on-demand-lösningar.
Tekniken är i stort sett densamma som DTG; Direct-To-Garment, fast tvärtom. Istället för att printa vitt på plagget först och sedan CMYK-trycket, så printar maskinen först CMYK-trycket och sedan vitt. Lösningen från Ricoh är tillgänglig från april i hela EMEA.