Lanserar ett stort gäng nyheter   (Högst upp; TS-330-1600. Vänster; CJV-330-160. Höger; skärplotter)

Lanserar ett stort gäng nyheter

Publicerad
2022-05-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Mimaki lanserade i april en helt ny serie av storformatsskrivare med inkjet, under beteckningen 330 samt en ny serie av skärplotters nybörjare; CG-AR. Totalt handlar det om tre nya modeller av skrivare, som samtliga är utrustade med tekniken; Mimaki Weaving Dot Technology.

Det är en teknik som ändrar ordningen av bläckdropparnas placering, beroende på vilket utskriftsförhållande som gäller. Dessutom kan man fjärrstyra och kontrollera driftstatus på samtliga nya maskiner som lanseras.

– Efter det positiva mottagandet vid lanseringen av 100-serien ifjol såg vi, att det finns en stor efterfrågan på mer kostnadseffektiva maskiner, kommenterar Arjen Evertse på Mimaki.
– Det är därför vi satsar på vår nya 330-serie. Den följer vår plan, om att förbättra produktionseffektiviteten och effektivisera arbetsflödet. Den nya serien vänder sig till kunder, som vill förbättra kvalitet och leveranstid.

För upp till 3 rullar
Bland nyheterna finns exempelvis flaggskeppsmodellerna JV330-160 och CJV330-160, som printar med eco-solventbläck och inkluderar XY-skärare.
Här bygger man vidare på framgångarna man skördade med nybörjarserien 100 och 300 Plus, där man satsar fullt på hög printkvalitet och produktivitet. Både JV- och CJV-modellen kan printa 21 kvm per timme, när man kör den i vanligt CMYK-läge.
En spännande nyhet är även att man har ett nydesignat system, som gör att man kan ladda skrivarna med upp till 3 rullar samtidigt. Detta minskar både tid och arbete med att byta rulle, genom att endast vrida media-växlaren.

En ny sublimeringsprinter
Förutom tidigare nämnda skrivare, kommer Mimaki även med en ny sublimeringsprinter; TS330-1600. Med denna kan man printa upp till 69 kvm per timme i Draft-mode och CMYK. Fast om man vill snabba på produktionen lite, så uppges den kunna printa upp till 135 kvm per timme.
Tillverkaren har här utvecklat rengöringen, genom en tygtrasa som tar bort oönskat bläck från printhuvudena. Detta reducerar även bläckstänk och förbättrar underhållet av maskinen.

En skärplotter för nybörjare
Jämte de nya skrivarna, lanseras även en ny serie av skärplottrar och här satsar man på de lite mindre, som kanske behöver en skärplotter på instegsnivå. Här kommer man med tre skärbredder; 60 cm, 100 cm samt 130 cm. Samtliga har fokus på hög skärhastighet och noggrannhet.

Samtliga nya skrivare och plotterskärare tar man med sig när Fespa-mässan arrangeras på Berlinmässan, den 31 maj-3 juni i Berlin, Tyskland.