För att kunna accelerera

För att kunna accelerera

Publicerad
2022-05-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Vi har tidigare rapporterat om startup-företaget Vividye, som utformat en teknik, för att färga om textilier.
Nu har företaget genomfört en investeringsrunda och lyckats plocka in 4,1 miljoner kronor, för att kunna accelerera utvecklingen. Målet är att leda utvecklingen av cirkulära textiltryck.

– Vi är glada att få med investerare, som kan hjälpa oss accelerera vår verksamhet och vi ser fram emot att börja jobba tillsammans, för att vidareutveckla Vividye, säger Johanna Nissén Karlsson, medgrundare och VD på Vividye.

Ny kompetens i behövs
Deras teknik gör det möjligt att avlägsna det tidigare trycket från textilien, för att sedan kunna trycka nya tryck. Exempelvis släppte Gina Tricot, i samarbete med startup-företaget, en kollektion av kläder i början av året, som snabbt sålde slut.
Företaget ser stora möjligheter inom både profilkläder och evenemangsbranschen.

– Att få in den kompetens som investeringen medför, kommer ha stor betydelse för företagets utveckling, menar Gustav Larsson-Utas, medgrundare och operativ chef på Vividye.

Sedan tidigare är Chalmers Ventures ägare och genom investeringsrundan, har man även fått in Almi Invest, Yuncture Invest, Daremont Invest och Louise Lundin, som nya investerare.