Vinnarna i årets screentävling   Vinnarna (foto: Issar cerrato, Awesome Project)

Vinnarna i årets screentävling

Publicerad
2022-04-08
Skribent
Redaktionen

Den 7 april var det en stor prisutdelning på Berghs School of Communication, när vinnarna i PrintPower Awards, tidigare kallat Screen, utsågs.

Totalt 127 elever på några av de bästa konst- och designskolorna i Sverige, hade skickat in sina bidrag till tävlingen. Bakom tävlingen står Grafiska Företagen och Fespa som arrangörer.

– Vi är stolta över att kunna fortsätta med den här tävlingen i ett lite förnyat koncept, säger Eva Glückman, VD på Grafiska Företagen.
– Kärnan i tävlingen har sedan start varit screentrycket och det är viktigt, att vi kan fortsätta ha det i fokus, men att ha tävlingen inom ramen för Print Power, gör att vi kan nå den yngre generationen på nya sätt och samtidigt skapa intresse för screentrycket.

Årets tema var kontakt och nytt för i år, är att man kunde vinna Folkets favorit, genom en röstning via Instagram. Årets jury bestod av Martin Frostner, Sandra Praun och Lars Liljendahl. Tekniska experter var Johan Soovéer, VD på AARE Grafisk Produktion och Jenny Moberg, VD på All in Screen.

 

(Klicka på respektive vinnare för att öppna en större bild i en ny flik).