Samarbete öppnar nya möjligheter

Samarbete öppnar nya möjligheter

Publicerad
2022-04-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Tack vare ett samarbete mellan Canon och Plockmatic, har man hittat vägar till nya möjligheter och synergier.

De arkmatade inkjetpressarna i Canon varioPrint iX-serien kan nu fullt integreras med Plockmatic DigiCoater Pro 400 HD LED, för efterbehandling av pappersprodukter.

– Den innovativa teknik, som Digicoater Pro 400 HD LED har, gör det möjligt för tryckerier att öka värdet på deras applikationer och samtidigt, minska produktionskostnaderna, säger Johan Mikaelsson på Plockmatic Group.
– Vi ser kombinationen av Digicoater Pro 400 HD LED med Canon varioPrint iX-serien, som en perfekt matchning, som kommer att driva både tillväxt och kundnöjdhet.

Inga flaskhalsar
Samarbetet har resulterat i en sömlös integrering mellan de båda maskinerna, som tar bort behovet av manuell handpåläggning. Det i sin tur, minimerar riskerna med flaskhalsar i produktionen, för en maximal produktivitet.
Tanken är att alla tryckerier som producerar exempelvis visitkort, vykort, bok- och tidningsomslag samt andra tryckta produkter, ska kunna efterbehandla produkterna, på ett enkelt och bra sätt. Kanske med en coating och få produkten mer iögonfallande?