Ska skapa Helsingborgs bästa arbetsplats   Jonas Hellke, VD på Storbildsbolaget och en 3D-rendering av den nya byggnaden

Ska skapa Helsingborgs bästa arbetsplats

Publicerad
2022-02-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Sedan en tid tillbaka är Storbildsbolaget inne i en expansiv tillväxtfas och det innebär, att man behöver vässa och strömlinjeforma verksamheten.
Därför har man nu beslutat att flytta till en ny och toppmodern fastighet, på Långeberga i södra Helsingborg.

Skräddarsytt in i minsta detalj
Den 1 november 2022 får företaget tillgång till den nya fastigheten, som mäter hela 3 500 kvm. De nya lokalerna innebär en fördubbling av dagens lokaler och utformningen skräddarsys in i minsta detalj. Varje maskin och varje avdelning placeras enligt konceptet lean production.

– Tiden för traditionella kontor och industrier är förbi. Framtidens arbetsplats är utformad på ett sätt, som gör oss mer flexibla, berättar Jonas Hellke, VD på Storbildsbolaget.
– Det handlar om större gemensamma ytor, såsom en generös lounge med matsal, fler mötesrum och fräscha, rymliga hygienutrymmen.

– Vi är mycket måna om vår personal och skapar nu en miljö med bättre ljus och mindre ljud. Allt maskinbuller kommer dämpas genom inbyggnad och vår största vägg; 35 meter lång och 9,5 meter hög, kommer givetvis kläs in med textil.

Området utvecklas starkt
Industriområdet Långeberga ser just nu en stark utveckling, med ett komplett logistikcentrum invid motorvägen E6an. Fastighetsvärden Castellum (länk öppnas i ny flik) har dessutom satsat på en hållbar energilösning, genom att täcka hela taket med solceller.
Det innebär med andra ord, att Storbildsbolaget kommer ha tillgång till hållbar, miljövänlig och framför allt, grön el. Samtidigt som man är bättre skyddade vid en eventuell framtida elransonering.

– Det känns mycket bra att fortsätta vår roll, som stolt leverantör av lokaler till Storbildsbolaget, kommenterar Matts Borgström på Castellum.
– Vårt samarbete sträcker sig snart 20 år tillbaka i tiden. Vi är övertygade om att den nya etableringen, kommer att fördjupa våra goda relationer ytterligare och ge Storbildsbolaget rätt förutsättningar för fortsatt stark tillväxt.