Två butiker ansluter sig

Två butiker ansluter sig

Publicerad
2022-01-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Arbetsklädkedjan Team Workwear märkte av en otrolig tillväxt i antalet butiker under 2021. Senast i oktober fick man PD Art som ny medlem, med butiker i både Luleå och Kalix.
Bolaget startades 2009 och arbetade under de första åren, enbart med förädling av kläder åt andra återförsäljare. År 2016 skedde däremot en förändring, då Nils Bergdahl tog över ägandeskapet och posten som VD. Man började då även med försäljning av yrkeskläder.

– Vi ser många fördelar i att gå med i Team Workwear och när vi nu satsar ännu mer på arbetskläder, skor och tillbehör så var valet enkelt, säger Nils Bergdahl, VD och ägare av PD Art.
– Nätverket, leverantörerna, gemensamma inköp, marknadsföringsstöd och webblösningar ser vi kommer stärka vår vision av hur vi vill driva och förmedla våra tjänster och erbjudande.

Fullfjädrad butik
Utöver en stor och modern produktionsanläggning för tryck och brodyr samt för skylt och dekor, inryms också en mindre butiksdel i Luleå. En del som är tänkt att växa med tiden och i Kalix öppnade man ifjol en fullfjädrad yrkesbutik.

– Vi vill hela tiden utvecklas och i februari 2021 öppnade vi en ny butik i Kalix, där vi satsar hårt för att bli det givna valet, fortsätter Nils Bergdahl.
– Eftersom vi gör det mesta inhouse, vet vi att vi kan vara en mycket attraktiv leverantör, som snabbt och enkelt kan tillgodose allt det kunden kan tänkas behöva.

PD Arts två butiker, blir alltså kedjans nordligaste aktörer och samtidigt fjolårets sjätte och sjunde anslutningar.