Släpper prepress för mindre tryckeri

Släpper prepress för mindre tryckeri

Publicerad
2021-11-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

För att underlätta för de som driver tryckeri i mindre skala, kommer nu Canon med prepresstjänsten Prismaprepare Go. Det är ett molnbaserat verktyg, som ska eliminera misstag, för att således slippa kostsamma feltryck.

Tid sparas in genom att tjänsten snabbar upp processen, med att hämta in jobben och snabbt kontrollera filerna för eventuella problem med sidstorlekar, formateringar, teckensnitt och upplösning.

– Mindre tryckeriverksamheter kämpar dagligen med att hantera en allt större variation av utskriftsjobb, i korta serier och med tuffa deadlines. Samtidigt ska de både locka till sig nya kunder, behålla befintliga och vara lönsamma, kommenterar Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska AB.
– Genom att erbjuda Prismaprepare Go, som vår första SaaS-produkt för arbetsflöden, gör vi det enkelt och prisvärt för alla verksamheter att automatisera arbetsflöden, bearbetning och produktion. Detta utan att behöva investera i komplicerad programvara eller IT-kunskaper.

Skapa tillväxt
Genom att verktyget är molnbaserat, anser Canon att det blir enklare för användarna. Dessutom stödjer plattformen alla produktionsskrivare från tillverkaren.

– Med Prismaprepare Go får interntryckerier en ny nivå, när det gäller automatisering och professionalism. Nu får de tid att utveckla nya tjänster och skapa mervärde för sina internkunder, fortsätter Tomas Lagerberg.
– Med månadsvis prenumeration till låg kostnad kan mindre interntryckerier och kommersiella utskriftsleverantörer nu ta ett positivt steg, för att förenkla processer, förbättra sina tjänster och lättare hantera felaktigheter.

– Nu kan tryckerier fokusera sina resurser på att bygga kundrelationer, för att skapa tillväxt. Automatisering blev just tillgängligt för alla.

Tjänsten ska enligt uppgifter vara tillgänglig från och med hösten 2021.

Läs mer om det här (länk öppnas i nytt fönster).