Ny tillförordnad VD på Elmia   Agne Bengtsson

Ny tillförordnad VD på Elmia

Publicerad
2021-11-05
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Pandemin har slagit hårt mot mässbranschen och efter 5 år, väljer nu Elmias VD; Lotta Frenssen, att lämna uppdraget för det kommunägda mässbolaget.

– Elmia står inför en mycket spännande återstart och vi rekryterar aktivt och bygger för framtiden. Jag har beslutat att inte fortsätta över ytterligare en mandatperiod, säger Lotta Frenssen.
– För Elmias bästa överämnar jag därför till styrelsen, att rekrytera en ny VD, som en central del i byggandet av framtidens Elmia.

Han tar över tills vidare
Tills vidare är det Agne Bengtsson som tar över, som ny tillförordnad VD på Elmia. Han kommer senast från rollen som klubbdirektör, för det lokala ishockeylaget HV71. Dessförinnan var han VD för Transab, ett transport- och entreprenadföretag.

– Det är väldigt inspirerande att få leda Elmia genom den återstart, som krävs efter den pandemi som slagit så hårt mot mäss- och besöksbranschen, säger Agne Bengtsson.
– För att lyckas krävs utveckling på rätt områden, trots den osäkerhet som nu råder i branschen. Jag vet att mycket av detta är påbörjat och att framåtandan finns hos medarbetarna.

När pandemin slog till, var mässbolaget tvunget att ställa om verksamheten på kort varsel. Trots ett bakslag, med uppsägningar av personal, underskott i kassan och bromsandet av investeringar, ser man tydliga signaler, på att det finns ett stort behov av möten mellan människor.