Intresset är stort

Intresset är stort

Publicerad
2021-11-04
Skribent
Redaktionen

Boråsbaserade ACG Nyström kunde för första gången på länge bjuda in till ett öppet hus igen, tillsammans med ACG Accent den 23-24 september.
I takt med att restriktionerna snart skulle lättas, kände man ändå att det var dags och trycket var stort. Givetvis följde man fortfarande Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Här var det fullt fokus på demonstrationer och nyheter kring maskiner, produkter och programvara, den biten som ger företagen fördelar.

– Det var kul att intresset var så stort och att så många av våra kunder ville komma och besöka oss, trots rådande pandemi, säger Jenny Blomqvist, marknadsansvarig på ACG Nyström.

Leverantörer på plats
Här körde man demonstrationer hela dagarna, i något av de fyra showroomen; sömnad, lasergravyr/termotransfer, brodyr eller microfabriken. Leverantörer som Juki och Brother var givetvis på plats.
Dessutom var Kristoffer Mannerström från Coloreel där och demonstrerade hur man arbetar med Coloreel Studio, vilket är programmet som ser till att färger och effekter blir så bra de bara kan bli, i brodyrdesignen.

– Självklart demade vi hur resultatet blir med en Coloreel-enhet på en av våra Tajima-brodyrmaskiner, säger Jenny Blomqvist.

Från början till slut
Den nya microfabriken hos ACG Nyström är nu äntligen på plats och givetvis visade man med stolthet upp den. Här får man följa hela processen, från början i ett PLM-system till den slutgiltiga förädlingen.

– Det var oerhört stort intresse från Textilhögskolan i Borås för vår microfabrik. Studenterna där är ändå framtiden, fortsätter Jenny Blomqvist.

Det innebär, att man får se hur det går till när kläderna designas, hur textilen skärs i rätt storlekar och sömnaden för delarna, vilka slutligen broderas eller trycks. Detta har att göra med att ACG Nyström investerat i Noms AB, som verkar för hållbara kläder, genom On Demand-tillverkning.
Den grundläggande affärsidén i Noms är att kunden gör beställningen på det plagget som den vill ha. Sedan beskärs delarna och de skickas till en lokal skräddare, som då sätter samman plagget till en helhet. På så vis vill man få bukt med problemet kring överproduktion, tunga transporter, stora varulager och tvivelaktiga arbetsförhållanden.