Går från digitalt till tryckt

Går från digitalt till tryckt

Publicerad
2021-11-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Från att endast ha arbetat med digitalt berättande, e- och ljudböcker, lanserar Egmont-företaget Saga sitt första inbundna verk under år 2022.

– Vi tror, att berättelser föds digitalt i framtiden och det är på den digitala marknaden, som vi har vårt fokus, säger Oskar Törnström, förläggare på Saga Sverige.
– Fast en riktigt bra historia fungerar i alla format och vi ser det här, som ett sätt för oss att nå nya läsare och attrahera nya författare

Lysande samarbete
Den nya satsningen på tryckta böcker gör man med samarbetspartnern Idus förlag, som man redan arbetar med kring e- och ljudböcker.

– Det är en enorm styrka att kunna få in fler fantastiska berättelser från fler kanaler. Att vi får möjlighet att tillsammans sprida och bredda litteraturen genom samarbetet känns till lika delar givande och viktigt, säger Ulrika Slottner, VD på Idus förlag.
– Det kommer garanterat ge oss möjlighet till ökad spridning av inspirerande, spännande litteratur och breddade perspektiv, både i digitalt och tryckt format.

– Vi har haft ett givande samarbete under många år, så det känns spännande att nu ta det till nästa nivå.

De planerade romanerna, som ska tryckas, kommer från författarna Christoffer Orcander och Veronica Larsson, som arbetat som åklagare respektive internationell fotomodell. Planerad utgivning blir under första halvan av 2022.