Textilfabrik växlar upp   (foto: Woolpower)

Textilfabrik växlar upp

Publicerad
2021-08-10
Skribent
Redaktionen

Med fokus på svenskproducerade textilier av hög kvalitet, gör nu Östersundsbaserade Woolpower en unik satsning för svensk textilindustri. En helt ny fabrik på 10 000 kvm, vilket är dubbelt så stort som nuvarande, ska hjälpa företaget att möta den ökande efterfrågan.
Företaget stickar bl a underställ, sockor och mössor i det egenutvecklade materialet Ullfrotté Original. Den nya fabriken började byggas i april 2021 och man hoppas att produktionen i de nya lokalerna är igång till våren 2022.

– Vi går mot strömmen, när vi behåller produktionen i Sverige. Vi är en av få kvarvarande textilfabriker i hela landet och den enda av vår storlek, säger Linus Flodin, VD på Woolpower.
– Alla våra kläder sys i Östersund och så har vi gjort sedan starten 1969. Vi är stolta över att fortsatt ha vår produktion här.

Woolpower grundades år 1969 av bröderna Adam och Daniel Brånby samt deras far Gabriel Brånby. Idag ägs företaget av de båda bröderna och är en del av familjeföretaget Ekstigen AB. Omsättningen ligger på ca 120 miljoner kronor och antalet anställda uppgår till drygt 120 personer.