Lanserar instegsmodell för wellpapp   Konica Minolta PKG-675i

Lanserar instegsmodell för wellpapp

Publicerad
2021-05-11
Skribent
Redaktionen

I samband med onlinemässan Sign & Print Connect lanserade Konica Minolta även en ny inkjetpress; PKG-675i. Den nya maskinen ska ses som en instegsmodell, för företag som vill börja med printade förpackningar i kortare serier.
Maskinen är framtagen för att möta den stora efterfrågan på paket från e-handeln och annan distribution, som kommit i takt med covid19-pandemin.

– Tillväxten inom e-handeln är en av de större trenderna inom förpackningsindustrin framöver och det kommer att få stor inverkan för alla inom förpackningssektor, kommenterar Edoardo Cotichini på Konica Minolta Europe.
– Företagen måste snabbt reagera och utveckla e-handelsspecifika förpackningar, som löser problemen inom postdistributionen. Dessutom ökar efterfrågan på personalisering.

– För att skapa högkvalitativa prototyper och korta, individualiserade serier är PKG-675i perfekt.

Genom att PKG-675i är utrustad med fem printhuvuden från Memjet, kan maskinen printa 150 mm per sekund i en upplösning på 1600 x 1600 dpi. Tillverkaren säger, att maskinen kan printa jobb på totalt 18 meter per minut i hög upplösning och det vattenbaserade bläcket är FDA-godkänt för livsmedelsförpackningar.