En press för alla kepsar   Richard Rindelaub

En press för alla kepsar

Publicerad
2021-05-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Hela vägen från USA, där den tidigare har gjort succé, har den nya kepspressen Hotronix 360 IQ letat sig fram till Sverige.
Här har tillverkaren Stahls’ tänkt till och utvecklat en semiautomatisk press, som kan trycka 360 grader runtom. Första kund i Sverige, från leverantören Folier.se, blev onlinehandlaren Hatstore.

– Vi använder Hotronix 360 IQ för broderade patcher och andra typer av märken och den har fungerat över förväntan, säger Dardan Drini på Hatstore.
– Med de förinställda mallarna blir produktionen otroligt smidig och inlärningstiden blir väldigt kort.

Minskar risken
Tack vare att underplattan är i gjuten silikon och kan den därför anpassa sig till olika former. Det kan ge fördelar, som att man inte behöver olika plattor för olika kepsar. Vidare finns möjlighet att ställa in olika temperaturer för både över- och undervärme, beroende på vilken typ av material eller applikation som används.

– Med värme underifrån snabbar man även upp själva presstiden och gör det möjligt att applicera kraftiga eller texturerade patcher, förklarar Richard Rindelaub, försäljningschef på Folier.se.
– När presstiden är slut, öppnar sig pressen automatiskt och tillsammans med individuellt inställbara över- och underplattor, minskar man risken att bränna kepsen eller emblemet.