Dalahästar till Vasan   foto; Craft

Dalahästar till Vasan

Publicerad
2021-01-20
Skribent
Redaktionen

När Craft lanserade kollektionen för Vasaloppet 2021, visade man upp en nytolkad version av den klassiska dalahästen.
Vintern 2021 går Tjejvasan Elit av stapeln den 27 februari och Vasaloppet Elit går av stapeln den 7 mars – båda utan publik. För andra skidåkare, arrangeras Vasaåket mellan den 12 februari – 7 mars, mer info på www.vasaloppet.se


Man vill att det ska ses, som en hyllning till både landskapet Dalarna och till det klassiska skidloppet.

– Önskan om årets kollektion var att den skulle ha en stark koppling till Dalarna och redan tidigt i processen var jag inne på dalahästen, säger Mia Olofsson, designer till årets kollektion.
– Jag har skapat ett mönster med dalahästar och eftersom det är Vasaloppet vi jobbar med, står hästarna på skidor. Jag har även tittat på äldre dalahästar och inspirerats av hur de målades med cirklar och prickar. Detta kan man också se i mönstret.

Designern Mia Olofsson berättar även att hon, vid framtagandet av kollektionen, har arbetat med dova och jordnära färger. För att framhäva naturen och traditionen kring Vasaloppet, går mönstret ton-i-ton med resten av färgpaletten.