Etikettproducent investerar i nya tryckpressar

Etikettproducent investerar i nya tryckpressar

Publicerad
2020-11-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det anrika företaget Nordvalls Etikett har gjort nyinvesteringar för att kunna möta framtidens utmaningar. Man väljer därför att utöka maskinparken med två nya flexotryckpressar; Gallus Labelmaster.
Sedan våren 2019 har etikettproducenten haft en Gallus Lablemaster i huset, som nu kompletteras med ytterligare två av samma märke och modell. I övrigt uppger Nordvalls att maskinparken dessutom består av maskiner för screen- och digitala tryckpressar.

– Vi investerar för att vi fortsätter att växa och behöver utöka vår kapacitet, men också för att öka vår flexibilitet och fortsätta möta kunders krav på korta leveranstider, säger Patrik Jenemark, VD på Nordvalls Etikett.

Den första av maskinerna installeras i november och den andra installeras i januari 2021.
Gallus är en maskinproducent med fokus på främst etiketter och tillverkar maskiner för flera olika tryckmetoder. Branschtidningen Sign & Print rapporterade i början av augusti, att den tidigare ägaren till Gallus, Heidelberg, sålde sin andel till ett schweiziskt holdingbolag; Benpac.

Om Nordvalls
Nordvalls grundades 1907, med huvudkontor och produktion i Sjöbo samt en anläggning i Kungälv. Sedan mars 2020 utgör även Watermill Press Ltd. i Bradford, England, en del av Nordvalls.
Fokus ligger på självhäftande etiketter och kundmixen är allt från livsmedelsföretag till läkemedelsbolag, via skönhet och kosmetik till pappers- och massaindustrin.
Nordvalls ingår sedan 2017 i Possehl Group, en företagskoncern med säte i tyska Lübeck bestående av åtta affärssegment oberoende av varandra.