Black Week slår nya rekord

Black Week slår nya rekord

Publicerad
2020-11-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Enligt siffror från betaltjänsten Klarna och jämförelsesajten Prisjakt, kan man nu konstatera att årets Black Week har slagit nya rekord.
Försäljningen via Klarna ökade med totalt 41% mot föregående år och enligt Prisjakt, ökade köpintresset med 11%.

– Vi har sett en stor ökning i e-handeln under hela veckan och årets Black Friday blev den största e-handelsdagen någonsin. Fast även om fredagen fortfarande är den överlägset största dagen så har det skett ett skifte hos konsumenterna, säger Viveka Söderbäck, konsumentexpert på Klarna.
– Tidigare var shoppingen ännu mer fokuserad på fredagen medan vi nu ser att konsumenterna i större utsträckning sprider ut sitt shoppande under hela veckan och inte inväntar fredagen specifikt i lika stor utsträckning.

– Jämfört med en vanlig dag så ökar elektronik, barnprodukter och underhållning mest.

Statistik från Klarna säger att ökningen, mot 2019, var under Black Friday 16% och det var i Östergötland, Gotland och Kalmar där försäljningsökningen var störst. Totalt sett redovisar Prisjakt en prisnedgång på ca 5% jämfört med 2019, även om man uppger att 17% av andelen varor hade gått upp i pris.
I genomsnitt var rabatterna under shoppningfredagen på 21%.