Lanserar ny lättmonterad folie

Lanserar ny lättmonterad folie

Publicerad
2020-10-27
Skribent
Redaktionen

Den nya polymeriska premiumfolien The200evo, med Take Heat Easy-teknik, lanseras nu av franska Hexis. Folien är en vidareutveckling från The190evo; en gjuten PVC-folie, som använder samma teknik.
Tekniken Take Heat Easy lanserades år 2018 och har utvecklats internt hos Hexis. Genom kombinera ett lösningsmedelsbaserat adhesiv, alltså lim, tillsammans med ett mikrostrukturerat bakpapper, får man en vinyl som är snabb och enkel då den initiala vidhäftningen är minimerad.

– Med en något glidande egenskap, genom minskad initial vidhäftning, är The200evo en idealisk produkt till applikationer, som behöver monteras snabbt och exakt i våder, säger Thibault Veuillet på Hexis-group.

Hexis skriver i ett pressmeddelande att den nya printfolien är tilltänkt att användas på plana eller lätt böjda ytor, som vid foliering av fordon och för storformatsskyltning.