Först i Sverige med det största   Summa F3232 på plats hos NRA i Umeå

Först i Sverige med det största

Publicerad
2020-10-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

År 2019 lanserade Summa sin hittills största modell av skär- och fräsbord; F3232, med en arbetsyta på 320 x 320 cm.
Den Vällingbybaserade återförsäljaren Color System kunde i augusti meddela, att man har sålt ett F3232 till den första kunden i Sverige; NRA i Umeå.

– Den här typen av produkt efterfrågas i allt större utsträckning i och med att man slipper mycket handpåläggning. F3232 är exempelvis utrustat med kamera som läser streckkoder, berättar Magnus Edfeldt, sälj- och marknadsansvarig på Color System.
– Vi är en av få som får installera Summas stora bord själva. När vi certifierades förra året var vi dessutom den första utomstående i Europa. Annars är det ofta som så att Summa måste skicka sina egna tekniker.

Det Umeåbaserade tryckeriet NRA har varit verksamma sedan 1956 och under sommaren flyttade företaget in i nya lokaler på Godsvägen 9 i Umeå, som mäter närmare 3 000 kvm; 2,5 gånger så stort som man hade tidigare.

– Vi har under flera års tid velat ha större ytor att arbeta på, eftersom att vi har känt oss trångbodda länge. Mycket av vår produktion handlar om just storformat och i samband med flytten var det dags för ett större skärbord, förklarar Mattias Adolfsson, produktionschef på NRA.
– Det är inga små saker som vi printar med vår EFI Vutek LX3 Pro och Summa-bordet uppfyllde alla krav vi hade. Vi tittade och jämförde med de största borden på marknaden. Att vi sedan blev först i Sverige med F3232 känns också väldigt roligt.

Verksamheten hos NRA Repro Aktiebolag, som det formella företagsnamnet är, är indelad i de fyra produktionsenheterna; skyltar, trycksaker, bildekor och storformat. Företaget omsätter 26 miljoner kronor och har 19 anställda.