Flexibilitet vid etikettproduktionen   AccurioLabel 230 med tilläggsenheten till höger

Flexibilitet vid etikettproduktionen

Publicerad
2020-10-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Till AccurioLabel 190 och 230 lanserar Konica Minolta nu den externa enheten; Flexo Printing Unit, som ska möjliggöra inline-produktion av vit och andra färger. Denna hybridlösning resulterar i en mer flexibel etikettproduktion.
Flexo Printing Unit är utvecklad tillsammans med det danska företaget Grafisk Maskinfabrik och presenterades på Labelexpo 2019. Sedan dess har man testat och finslipat, för att slutligen kunna lansera den på marknaden.

– Med vår nya flexoenhet kommer man kunna trycka vitt på transparent och färgat media, förklarar Mikael Pettersson, produktchef på Konica Minolta.
– Att inte kunna trycka vitt har tidigare varit en av trösklarna vi haft för kunder som vill trycka på transparent media. För exempelvis bryggerier, som ofta vill trycka på metalliserat papper, kommer det här vara ett nödvändigt tillval.

För att säkerställa registreringen mot förtrycket utrustas maskinerna dessutom med en in-feedsensor som läser registermärken och positionerar trycket därefter.