Elmia Subcontractor kör en digital variant

Elmia Subcontractor kör en digital variant

Publicerad
2020-10-16
Skribent
Redaktionen

Mässan för svensk tillverkningsindustri får i år en digital mötesplats; Elmia Subcontractor Connect 2020, den 10-13 november. Den digitala mässan anordnas alltså på samma datum som den fysiska mässan skulle ha genomförts.
Svensk tillverkningsindustri är livsviktig och det har aldrig varit så tydligt som under coronapandemin. Effekterna är tydliga och utmaningarna är nya och många – men även möjligheterna.

Elmia Subcontractor Connect 2020 ger leverantörer, inköpare och andra aktörer inom tillverkningsindustrin möjlighet att knyta kontakter, bygga framtida affärer och utbyta erfarenheter i en tid då möjligheterna att träffas fysiskt är begränsade.
Därför kör man på konceptet digital matchmaking, i kombination med ett onlineprogram, som därigenom skapar en plattform för utveckling inom tillverkningsindustrin även 2020.

– Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas. Därför är vi glada över att trots allt kunna erbjuda den här möjligheten, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Ämnen som kommer att tas upp i programmet är bland annat svensk tillverkningsindustris påverkan av Coronakrisen och vägen framåt, hållbarhet och digitalisering. Några av deltagarna i agendan är beslutsfattande politiker, ledande branschaktörer som FKG, Sinf och Almi.

2020 utvecklar vi den matchmaking som varit en del på mässgolvet sedan 15 år tillbaka i samarbete med Enterprise Europe Network (EEN). EEN bidrar till utvecklingen med kompetens, erfarenhet och kontaktskapande såväl nationellt som internationellt.

– Tillsammans med Elmia skapar vi ett brett nätverk i hela världen. Baserat på vad företag söker eller erbjuder hjälper vi till att hitta matchande affärspartners. Vi märker redan nu att intresset är stort och när vi kör eventet digitalt förväntar vi oss en bredare bas av företag från fler länder än tidigare, säger Malin Jönsson, projektledare EEN.

En av Elmia Subcontractors etablerade utställare Prototal, ser matchmakingen som ett bra komplement till företagets affärsutveckling.

– Vi ser det som en självklarhet att vara med i årets digitala satsning från Elmia Subcontractor. Möjligheten att kunna delta i matchmaking inte bara som leverantör utan även som inköpare ger oss förutsättningar att hitta ingångar till nya kunder och nya leverantörer, säger Jonas Sandwall, Marknadschef på Prototal.

Sinf deltar och bidrar som vanligt med färsk data och analysmaterial till programmet.

– Årets digitala Subcontractor är ett utmärkt sätt för företag att knyta utländska kontakter och etablera nya samarbeten där avstånden normalt utmanar. I den tid vi befinner oss är det viktigare än någonsin att hitta nya lösningar för att snabbare lyfta verksamheten in i den digitala tiden, säger Sanna Arnfjorden Wadström, VD Sinf.