Svensk etikettproducent förvärvad

Svensk etikettproducent förvärvad

Publicerad
2020-09-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den Helsingborgbaserade etikettproducenten Beneli AB förvärvades under sommaren 2020 av industrigruppen Volati.
Beneli är nu en del av affärsområdet Industri och affärsenheten Etiketto, ett etikettbolag som förvärvades av Volati år 2011.

– Tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker affärsenheternas marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.
– I Beneli AB förvärvar vi ett välskött bolag med en diversifierad produktportfölj och en marknadsledande position inom högförädlade grafiska etiketter och nischen intelligenta etiketter för medicintekniska applikationer.

Beneli grundades som ett familjeföretag i Helsingborg år 1991. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer självhäftande etiketter till såväl dagligvaror som industriprodukter. Företaget har också en unik position inom medicintekniska etiketter som fästs mot huden för monitorering och diagnosticering inom hälso- och sjukvården.

– Med Beneli stärker vi vårt befintliga erbjudande inom självhäftande etiketter, samt breddar vår affär till mer avancerade produktkategorier, säger Nicklas Margård.
– Förvärvet passar väl in i Ettikettos strategi om fortsatt tillväxt och kommer bidra till en ännu starkare plattform som helhetsleverantör av etikettlösningar.

Under år 2019 omsatte Beneli 156 miljoner kronor. Förvärvet av bolaget är det sjätte tilläggsförvärvet av Volati sedan 2019.