Båstad-Gruppen ny leverantör av Maxiflex

Båstad-Gruppen ny leverantör av Maxiflex

Publicerad
2020-09-02
Skribent
Redaktionen

Båstad-Gruppen utvecklar och säljer skydds- och yrkesskor samt yrkes- och profilkläder under de egna varumärkena Monitor, South West och Smila. Företaget ägs sedan 2019 av Storskogen, en privatägd företagsgrupp, som omsätter närmare 9 miljarder kronor.
Nu har ATG Group Ltd och Båstad-Gruppen AB ingår ett exklusivt avtal om distribution av ATG-produkter i Norden.

– I mitten av juli 2020 börjar vi leverera ATGs handskar från Båstadkoncernens lager i Ängelholm och i och med det tar vi över all distribution av ATGs produkter i hela Norden, säger en entusiastisk Jonas Cedås, VD för Båstad-Gruppen AB.

– För att uppnå vårt expansionsmål och kunna öka vår närvaro på den nordiska marknaden har vi valt en partner, som vi anser har rätt förutsättningar på den nordiska marknaden, säger Ronny Iversen som är ATGs landschef för Norden.

– ATG-sortimentet av handskar ger oss möjligheten att vidareutveckla vårt erbjudande inom personlig skyddsutrustning på den nordiska marknaden. Med det sortimentet kommer Båstadkoncernens beräknade försäljning 2020 att överstiga 500 miljoner kronor, säger Michael Liesto, försäljningschef för Båstad-Gruppen AB.

Med fokus på innovation, kvalitet och miljö utvecklar och tillverkar ATG handskar som förbättrar prestandan hos människans mest sofistikerade arbetsverktyg; handen. ATG äger det välkända varumärket MaxiFlex, som har blivit branschstandard för handskar över hela världen.
Huvudkontoret ligger på Sri Lanka och har över 5 500 anställda och ATG har verksamhet i över 50 länder över hela världen. MaxiFlex och ATG har etablerat sig, som marknadsledare för belagda, stickade handskar i Norden. Genom ett nätverk av återförsäljare, distributörer och detalj¬handelskedjor finns ATG:s handskar tillgängliga i alla nordiska länder.